bebetëshëndetshme Tag

Transmetimi i HIV nga gruaja mbartëse tek fëmija gjatë shtatzënisë ose ushqyerjes me gji quhet ndryshe transmetimi perinatal i HIV. Rrisku që bebi të lindë me HIV është më i ulët kur: -Detektohet herët në shtatzëni ose përpara se gruaja të ngelë shtatzënë. -Merren mjekime të posaçme. -Planifikohet lindje...

Në 25 korrik të vitit 1978, Lesli Braun pas 9 vitesh që përpiqej të arrinte një shtatzëni, lindi fëmijën e parë në botë të sjellë në jetë falë teknikave të fekondimit in vitro. Sot, këto teknika janë zhvilluar me ritme shumë të shpejta dhe numri i...

Ngacmimi i pjesës së brendshme të duarve të bebit provokon kapjen e gishtave me objektin ngacmues.  Kapja është shumë e fortë, aq sa i vogli mund të mbajë gjithë peshën e trupit dhe të ngrihet vetë nga shtrati....