cikëlmenstrual Tag

Periudha në të cilën ndodh menopauza ndryshon ndër individë të ndryshëm, pavarësisht se ajo ndodh gjatë moshës 45 dhe 55 vjeçare. Ndërsa gruaja gjendet në periudhën e menopauzës, nivelet e hormoneve si estrogjeni dhe progesteroni bien duke shfaqur simptomat si cikle menstruale të çrregullta apo...

Ndonjëherë mund të përjetoni gjakderdhje ndërmjet periodave, përshembull gjatë ovulimit. Ndryshe nga menstruacionet, gjakderdhja është e çrregullt, mund të zgjasë për  disa ditë dhe me ngjyrë kafe. Gjakderdhja mund të shkaktohet nga: -Ndryshimet hormonale si pasojë e ndërprerjes së kontraceptivëve -Infeksione të sistemit riprodhues -Tharje vaginale -Sëmundje gjinekologjike -Ndryshime të dukshme...

Kur jeni gjatë ciklit menstrual ndoshta nuk shqetësoheni shumë përsa i përket konsumimit të ushqimeve të shëndetshme, por nëse ka diçka që duhet ti kushtoni rëndësi është konsumimi i ujit. Dehidratimi ndodh kur trupi përdor apo humbet më shumë fluide sesa ka marrë. Simptomat kur trupi gjendet...