cikli menstrual Tag

Pilulat kontraceptive mund tu vijnë në ndihmë grave të cilat kanë cikël menstrual të çrregullt. Pilulat tradicionale kanë në përmbajtje estrogjen dhe progestinë, të cilat janë të ngjashme me hormonet që prodhojnë ovaret. Përdorimi i pilulave konsiston në marrjen e pilulave aktive për tre javë rresht dhe...

Para menstruacioneve dhe menjëherë pas tyre gratë kanë të theksuar ndjenjën e urisë.  Studimet tregojnë se kjo ndjesi mund të jetë faktor për rritjen e peshës. Çrregullimet e urisë  mund të lidhen me ndryshimet në hormonet seksuale, të cilat kulmojnë gjatë fazës luteale, pak para...