ekzaminime Tag

Kolposkopia është një procedurë e cila kryhet me anë të kolposkopit, për të vëzhguar qafën e mitrës (apo vulvën ose vaginën, nëse dyshohet një anormalitet) pa krijuar dhimbje. Kolposkopi është një aparaturë zmadhuese optike që i lejon gjinekologut të bëjë një ekzaminim të detajuar. Ky ekzaminim sygjerohet...

Eko morfologjike  kryhet në javën e 21-23-të të shtatzënisë.  Gjatë kësaj vizite vërehet zhvillimi strukturor i fetusit, pozicioni i placentës, kordoni umbelikal, lëngu amniotik, uterusi dhe cerviksi. Me anë të kësaj teknike mund të dallohen edhe anomali në zhvillimin e zemrës, stomakut, veshkave, shtyllës kurrizore...

Në takimin e parë është vendosur lidhja midis çiftit dhe mjekëve si dhe janë bërë sqarimet fillestare të nevojshme. Disa nga momentet kryesore të takimit pasardhës  janë: - Vlerësimi  i analizave që mjeku ka kërkuar në vizitën e parë.