endometri Tag

Endometrioza është një çrregullim në të cilin indi në pjesën e brendshme të uterusit rritet jashtë kavitetit uterin. Endometrioza zhvillohet në orvare, tubat e fallopit dhe tek indi që rrethon pelvisin. Ajo shoqërohet me këto simptoma: Dhimbja pelvike Menstruacione të dhimbshme Dhimbje gjatë marrdhënieve seksuale Dhimbje...

Endometri është shtresa e mitrës që bije në kontakt të drejtpërdrejtë me vezën e fekonduar. Shtresa funksjonale e endometrit çdo cikël menstrual formohet nga e para nën ndikimin e hormonit estrogjen.