fekondimi Tag

Femrat lindin me rreth 1-2 milion vezë. Dhe në kohën e pubertetit, vajzat kanë rreth gjysmë milioni vezë. Pas moshës 30 vjeçare, vezët që mbeten mund të jenë më pak të afta të çojnë në një shtatzëni të shëndetshme për shkak të efekteve të moshës në...

Klinika jonë ju ofron mundësitë më të mira bashkëkohore për diagnozën dhe trajtimin e problemeve të infertilitetit bashkëshortor. Jemi të përgatitur për ti asistuar si grave ashtu dhe burrave që paraqesin probleme të infertilitetit dhe që dëshirojnë të kenë fëmijë. Stafi jonë është i specializuar në të...

Shtatzënia llogaritet të zgjasë 40 javë nga dita e parë e menstruacioneve të fundit ose 38 javë nga dita e konceptimit. Lirimi i vezës dhe fekondimi ndodhin normalisht 2 javë më pas, por është më lehtë të mbahet mend dita e fillimit të menstruacioneve të fundit. Megjithatë...

Në një ejakulacion, mashkulli depoziton me miliona spermatozoidë në organet riprodhuese femërore. Spermatozoidëve ju duhet të përshkojnë “një rrugë të gjatë” dhe të kalojnë “pengesat” natyrore me të cilat hasen në rrugët femërore riprodhuese deri sa arrijnë të takojnë vezën. Rreth 500 spermatozoidë ja dalin ti...