fertiliteti Tag

Pirja e alkoolit ndikon negativisht në fertilitet. Efektet e alkoolit në hormonet tuaja mund të shkaktojnë ovulacion të çrregullt ose mungesë  të ovulimit duke e bërë më të vështirë procesin për çiftet që dëshirojnë të kënë një fëmijë. Konsumimi i tepërt i alkoolit mund të ketë...

Ngrirja e vezëve është një metodë e cila përdoret për të ruajtur aftësinë e gruas për të ngelur shtatzënë në të ardhmen. Dihet se me rritjen e moshës së gruas zvogëlohet numri i vezëve dhe cilësia e tyre. Disa nga rrethanat kur mund të zgjidhet kjo proçedurë...

Gratë që dëshirojnë fëmijë (ose më shumë fëmijë në të ardhmen) duhet:
  • Të marrin informacion në lidhje me fertilitetin dhe moshën e femrës.
  • Të interesohen për të kontrolluar rezervën ovariane kur arrijnë të 30-tat.