fetusi Tag

Gabimisht krijohet ideja se marrdhëniet seksuale gjatë shtatzënisë janë të rrezikshme. Kjo nuk është e vërtetë, madje janë të këshillueshmë si për të ruajtur një marrëdhënie të shëndetshme në çift ashtu edhe për të ndihmuar gruan që t’i kalojë sa më qetësisht ndryshimet në trupin...

Ndotja e ajrit ka efekte po aq të dëmshme sa dhe duhanpirja.⠀ ⠀ Disa nga efektet e padëshiruara mundet të jenë  lindja premature, lindja e bebit me peshë nën normë dhe në raste të rralla mundet të çojë deri në abort.⠀ ⠀ Sipas Organizatës Botërore të Shëndetit, 2 bilion fëmijë janë të ekspozuar ndaj ndotjes së ajrit dhe jetojnë në një ambjent 6 herë me të...

Verniksi -Vernix caseosa është një mbulesë e bardhë me origjinë yndyrore, e cila rrethon trupin e bebit duke filluar nga java e 18-ë e shtatzënisë. Kjo mbështjellje mbron lëkurën e bebit dhe e ndihmon atë të kryejë një sërë funksjonesh, për sa kohë gjendet në...