gliozheni Tag

Testi i prolaktinës (PRL) mat sasinë e hormonit të prolaktinës në gjak. Hormoni prodhohet nga gjendra e hipofizës në tru. Kur gruaja është shtatzënë, nivelet e prolaktinës rriten në mënyrë që të prodhohet qumështi i gjirit. Por është e mundur që të gjenden nivele të rritura...

Pilulat kontraceptive mund tu vijnë në ndihmë grave të cilat kanë cikël menstrual të çrregullt. Pilulat tradicionale kanë në përmbajtje estrogjen dhe progestinë, të cilat janë të ngjashme me hormonet që prodhojnë ovaret. Përdorimi i pilulave konsiston në marrjen e pilulave aktive për tre javë rresht dhe...

Mangësitë e Vitaminës B12 tek foshnjat që ushqehen me gji dhe nënat vegjetariane. Vitamina B12 ka rol kyç në funksionimin e trurit dhe sistemit nervor, formimin e qelizave të kuqe të gjakut, në krijimin dhe riparimin e ADN-së si dhe në metabolizmin e qelizave. Vitamina B12 nuk...