HPV Tag

Kondilomat janë lytha gjenital të shkaktuara nga human papiloma virus – HPV dhe mund të krijohen pas kontakteve seksuale të pambrojtura. Kondilomat shfaqen në lëkurë dhe membranat mukozale të organeve gjenitale ose në zonën e anusit dhe në kavitetin oral. Kondilomat mund të jenë të sheshta ose...

Kanceri i qafës së mitrës është një sëmundje që prek më shpesh gratë  midis moshës 35 deri në 45 vjeç. Shenjat e para shfaqen në sipërfaqe të cerviksit. Në rastet kur vërehen herët  nga mjeku mund të shmanget zhvillimi i kancerit. Vaksinimi i vajzave gjatë adoleshëncës(para se...

Kanceri i qafës së mitrës shkaktohet nga virusi HPV, human papillomavirus. Infeksioni nga HPV është njëkohësisht dhe sëmundja seksualisht e transmetushme më e përhapur sot në botë. Ka gjithësej 40 tipe të HPV prej të cilëve vetëm disa shkaktojnë kancer. Ndërgjegjësimi ndaj kancerit të qafës së mitrës...