infeksione Tag

Disa vaksina si ajo e gripit mund të kryhen gjatë shtatzënisë. Ndërsa vaksina  të tjera, që përmbajnë për shëmbull virus të gjallë, këshillohet të kryhet pas lindjes së bebit. Grave shtatzëna ju këshillohet kryerja e vaksinës së gripit. Kjo jo sepse ato kanë imunitet më të...

Kanceri i qafës së mitrës shkaktohet nga virusi HPV, human papillomavirus. Infeksioni nga HPV është njëkohësisht dhe sëmundja seksualisht e transmetushme më e përhapur sot në botë. Ka gjithësej 40 tipe të HPV prej të cilëve vetëm disa shkaktojnë kancer. Ndërgjegjësimi ndaj kancerit të qafës së mitrës...