infertilitet Tag

Ushtrimet aerobike në shtatzëni nuk duhet të ndërpritet në rastet e shtatzënisë pa komplikacione.  Gratë shtatzëna duhet të jenë të kujdesshme me kaloritë dhe me temperaturën e trupit gjatë stërvitjes.   Këshillohet që të kryhen 30 minuta ushtrimë fizike në ditë për të patur një shtatzëni të shëndetshme...

Kanceri i gjirit zhvillohet nga vetë qelizat e gjirit dhe manifestohet si tek gratë dhe tek burrat. Ai mund të prekë çdo moshë, por shumica e rasteve gjendet në gratë në moshë rreth të 40-ve. Një nga mënyrat e përdorura për diagnostikim është ekografia e gjirit...

Dëgjimi është një shqisë që zhvillohet që në barkun e nënës. Veshët e bebes fillojnë të krijohen që nga java e 8 brenda në miter dhe marrin formën përfundimtare rreth javës të 24-t. Është vërtetuar tashmë se bebja brenda në mitrën e nënës dëgjon zëra dhe zhurma....

Acidi folik është një formë e vitaminave B të quajtura folate. Folatet luajnë rol të rëndësishëm në prodhimin e qelizave të kuqe të gjakut dhe ndihmon në mirëformimin e tubit nervor tek fetusi. Ushqimet e pasura me acid folik janë cerealet, qitrot, perimet që kanë...

Faza luteale zgjat 12 deri 16 ditë ndërmjet fazës ovulative dhe asaj menstruale. Gjatë kësaj fazë rritet niveli i progesteronit dhe trashet endometri për të krijuar një mjedis të përshtatshëm për embrionin. Por disa gra paraqesin vlera të ulëta të progesteronit dhe endometri nuk shfaq receptivitet...

Nuk ka justifikim për të ngrënë sa për dy! Gratë shtatzëna kanë nevojë për vetëm 300 kalori shtesë në një ditë. Se sa peshë do të fitoni gjatë shtatzanisë, varet nga pesha juaj para se të mbeteshit shtatzënë....

Mbipesha ose obeziteti mund të ndikojnë në arritjen e një shtatzënie. Tek gratë, shëndetit i tëpërt çon në: -Çrregullime hormonale -Probleme me ovulimin -Cikël menstrual të çrregullt Rritja në peshë lidhet shpesh herë me sindromën e ovareve policistike, i cili është një shkaktar i zakonshëm i infertilitetit. Ndërsa tek meshkujt mbipesha...

Inseminimi Intra Uterin (IIU) është një procedurë për trajtimin e infertilitetit në çift. IIU kryhet në rastet e: - Infertilitetit mashkullor - Infertilitet të pashpjeguar - Çrregullimeve të ovulacionit - Endometriozës së lehtë ´ IIU mund të përsëritet deri në tre herë për të arritur rezultatin e dëshiruar. Kjo procedurë është e...

Dhurimi i vezëve është një program gjatë së cilit një grua i dhuron vezët e saj një gruaje tjetër dhe më pas këto vezë do të përdoren për një cikël FIV. Vezet e dhuruara do të përdoren nga gruaja e cila: -Ka ovare që nuk prodhojnë veze...

Kur një çift ka vështiësi për të konceptuar një shtatzëni, ka rreth 40% mundësi që problemi të jetë tek mashkulli. Ai mund të: Prodhojë një numër shumë të ulët spermatozoidësh Ketë probleme me morfologjinë Ketë një bllokim në traktin riprodhues, duke mos lejuar spermatozoidët të...