infertilitetnëçift Tag

Kur një çift ka vështiësi për të konceptuar një shtatzëni, ka rreth 40% mundësi që problemi të jetë tek mashkulli. Ai mund të: Prodhojë një numër shumë të ulët spermatozoidësh Ketë probleme me morfologjinë Ketë një bllokim në traktin riprodhues, duke mos lejuar spermatozoidët të...

Kurimi i infertilitetit vjen pas vendosjes së diagnozës së saktë. Qëllimi kryesor është gjetja e shkakut dhe mënyrave se si mund të trajtohet infertiliteti duke u bazuar mbi historinë dhe problematikat e çiftit. Ndjekja e çiftit për shkak të infertilitetit konsiston në disa takime të cilat...

Inseminimi Intra Uterin (IIU) është një procedurë për trajtimin e infertilitetit në çift. Materiali seminal i partnerit përpunohet në laborator për të veçuar spermatozoidët më aktiv dhe me morfologji normale për të rritur shanset e një shtatzënie. Më pas, materiali seminal nëpërmjet një kateteri të hollë...

Infertiliteti femëror shfaqet si pasojë e moshës, problemeve fizike, ndryshimeve hormonale, mënyrës së jetesës apo faktorëve mjedisor. Shumica e rasteve të infertilitetit femëror vjen prej problemeve në prodhimin e vezëve. Kur vezoret ndalojnë së funksionuari përpara periudhës normale të menopauzës quhet insuficienca ovariane, ndërsa kur vezoret nuk...

Shenja kryesore e infertilitetit tek meshkujt është pamundësia për të konceptuar një shtatzëni. Problemet siç janë: çrregullimet e trashëguara gjenetike, çrregullime hormonale, varikoçela mund të jenë shkaqet e infertitilitetit mashkullor. Për të bërë të mundur një shtatzëni , mashkulli duhet të ketë: -Të zhvilluara organet mashkullore seksuale dhe...

Fertiliteti femëror zvogëlohet me moshën, veçanërisht pas moshës 35 vjeç, sepse edhe numri dhe cilësia e vezëve ulen. Një studim zbuloi për çiftet që kryejnë marrdhënie të pambrojtura se: - rreth 7 në 10 gra të moshës 30 do të mbeten shtatzënë brenda një viti - rreth 6...

Infertiliteti është pamundësia për të konceptuar një shtatzëni apo përjetimi i humbjeve  të përsëritura të shtatzënive. Infertiliteti vjen si rezultat i problemeve tek njeri prej partnerëve apo një kombinim i faktorëve që parandalojnë shtatzëninë në çift. Problemet e infertilitetit mund të kenë origjinë dhe shkaqe nga më...

Bëhet fjalë për infertilitet të çiftit kur pas një viti raportesh seksuale të rregullta dhe pa përdorur metoda kontracepsioni, nuk është arritur një shtatzëni. Infertiliteti sot është një fenomen i përhapur në mbarë botën dhe përbën një problem të rëndësishëm sa mjekësor aq edhe social....