këshilla Tag

Masazhet gjatë shtatzënisë janë një zgjedhje e mrekullueshme për kujdesin para lindjes. Është një mënyrë e shëndetshme për të zvogëluar stresin dhe për të përmirsuar shëndetin në përgjithësi. Masazhi  ndihmon në lehtësimin e  dhimbjeve të shpinës, qafës, ngërçeve të këmbëve, të kokës dhe edemat. Në gratë shtatzëna...

Sindroma e Vezoreve Policistike -PCOS është një çrregullim metabolik që lidhet me nivele jo të balancuara të hormoneve të çliruara nga vezoret e gruas. Në mënyrë që të diagnostikohet me PCOS, një grua duhet të ketë dy prej karakteristikave të mëposhtme: Vezore polikistike të dukshme në...

Kur jeni shtatzënë dhe keni një fëmijë të vogël  mund të bëhet disi sfiduese me avancimin e shtatzënisë që ta mbani në krahësi më përpara. Me rritjen e barkut edhe qëndra juaj e gravitetit  zhvendoset, kjo rrit shumë presionin në shpinë, nga ana tjetër ulja dhe ngritja me peshën e fëmijës në krahë mund t’ju shkaktojë disa minuta marrje mendsh.

Gjatë shtatzënisë  duhet të konsumohen më shumë proteina dhe një sasi më e lartë e kalçiumit për të përmbushur edhe nevojat e fetusit në rritje. Qumshti dhe nënproduktet e tij: - Përmbajnë proteina esenciale të cilat merren vetëm nëpërmjet ushqimit si  për shëmbull, kaseina. - Janë burimi më...

Veza konsiderohet si një superushqim, duke qënë se përmban nga pak të thuajse çdo nutrienti që i nevojitet një organizmi të shëndetshëm. Më saktësisht një vezë përmban 11 nutrientë të domosdoshëm gjatë shtatzënisë dhe është burimi më i mirë për marrjen e vitaminës kolinë. Marrja e...