klinikaGliozheni Tag

‘’Led weaning’’ është një metodë e futjes së ushqimit të ngurtë tek foshnjat, ku ushqimi në trajtë pure dhe me lugë anashkalohet tërësisht në favor të vetëushqyerjes me gishta nga ana e fëmijës. Gradualisht, zgjerohet menuja e bebes për të përfshirë ushqime më të ngurta ose...

Foshnjat dhe të vegjlit mësojnë kur të rriturit ndërveprojnë me ta, krahas kohës së qëndrimit para ekranit. Përmbajtja dhe aktivitetet e ekranit të përshtatshme për moshën nxisin zhvillimin e fëmijës por për të vegjlit e moshës 18 deri në 24 muaj, nuk sugjerohet që të qëndrojnë...

Shumica e femrave gjatë muajve të shtatzënisë, raportojnë se ëndrrat e tyre i ndjejnë më reale se më parë. Trupi kalon shumë ndryshime gjatë kësaj periudhe dhe gjendjet emocionale, fizike dhe mendore janë të lidhura ngushtë me çdo ndryshim. Ndryshimet hormonale mund të ndikojnë në emocionet dhe...

Ka shumë hapa që mund të ndërmerrni në shtëpi për të lehtësuar hemorroidet. Këtu janë disa ide: - Bëni banjë në ujë të ngrohtë për 10 minuta disa herë në ditë. - Lëvizni shpesh dhe përpiquni të mos qëndroni ulur për një kohë të gjatë për të shmangur...

A fillon vërtet kujdesi prenatal vetëm pasi të keni marrë një test pozitiv të shtatzënisë? Është e vërtetë që duhet të caktoni takimin tuaj të parë para lindjes sapo të zbuloni se jeni shtatzënë, por nuk ka arsye përse duhet të prisni derisa të mbeteni shtatzënë...

Testi gjenetik para implantimit është procesi i identifikimit të embrioneve anormale dhe transferimi i embrioneve të shëndetshëm në mitrën e gruas. Duke identifikuar dhe selektuar embrionet e shëndetshëm gjenetikisht, çiftet kanë më shumë mundësi për të arritur një shtatzëni. PGT i vjen në ndihmë kryesisht çifteve të...

Nëse jeni shtatzënë, ndjekja e duhur e prenatale është jetike për shëndetin e bebit tuaj. Një pjesë e këtij kujdesi prenatal është monitorimi i shtatzënisë me rrezik të lartë. Në përgjithësi, rreth 8% e të gjitha shtatzënive kanë disa komplikacione të cilat nëse nuk trajtohen në...

Shumë gra shtatzëna kanë të përziera sidomos gjatë trimestrit të parë por disa të tjera përgjatë gjithë shtatzënisë. Disa opsione për të menaxhuar të përzierat: -Të shmangen ushqimet që përkeqësojnë të përzierat - Të merren ushqimet në sasi të vogël dhe shpesh - Midis vakteve të pihen lëngje në...