kujdesindajvetes Tag

Kur ekspozohet ndaj rrezikut, trupi reagon në mënyrë të menjëhershme duke çliruar hormone si kortizoli dhe adrenalina.  Ato janë përgjegjës për rritjen e rrahjeve të zemrës, presionin e gjakut, qarkullimin e gjakut në muskuj për një reagim në varësi të situatës. Kortizoli  prodhohet prej progesteronit që...

Para menstruacioneve dhe menjëherë pas tyre gratë kanë të theksuar ndjenjën e urisë.  Studimet tregojnë se kjo ndjesi mund të jetë faktor për rritjen e peshës. Çrregullimet e urisë  mund të lidhen me ndryshimet në hormonet seksuale, të cilat kulmojnë gjatë fazës luteale, pak para...