kuriozitetGliozheni Tag

Histeroskopia  (HSC) është një procedurë e sigurtë që përdoret për të ekzaminuar pjesën e brendshme të mitrës, nëpërmjet kalimit të histeroskopit përmes vaginës dhe cerviksit. HSC-ja përdoret për të diagnostikuar fibromyoma submukoze, polipet, anomali uterine si septum uterin apo siniechi si dhe për të bërë ndërhyrje...

Pas lindjes , tek njeriu, truri rritet shumë shpejt . Rritja është e tillë që  truri gati dyfishohet  për të arritur 60%  të madhësisë adulte deri në ditëlindjen e tij të parë....

Kur lindin bebet kanë 300 kocka. Të cilat bashkohen me njëra - tjetrën gjatë rritjes së fëmijës derisa rrjedhimisht mbeten 206.  Disa prej kockave tek bebet janë të përbëra nga një ind i butë i quajtur kartilagjenor, i cili gjatë rritjes shndërohet në atë kockor. ...

Në mitrën e nënës bebet zhvillojnë një mbulesë me qime në të gjithë trupin, e cila quhet Lanugo (nga latinishtja, Lana, “i/e leshtë”).