lindjeeshëndetshme Tag

Gratë shtatzëna në prag të lindjes shpësh herë kërkojnë mënyra për të nxitur lindjen. Një mit është që ushqime të caktuara si hudhra, ananasi apo specat djegës shkaktojnë kontraktime të mitrës duke stimuluar fillimisht sistemin tretës. Por realisht nuk është e provuar shkencërisht një rezultat i...

Bebi i ka të formuara shënjat e gishtërinjve që në javën e  9 ose të 12 të zhvillimit, kur gjendet ende në barkun e mamit. Shumë çifte ruajnë gjurmët e doçkave të vogla të të porsalindurit si një kujtim të bukur  të atyre ditëve të para...

I porsalinduri i kalon 48 oret e para të jetës duke fjetur, prandaj ushqehet pak. Në përgjithësi , fëmija zgjohet dhe fillon të qajë kur ka nevojë për të pirë, por nëse fëmija juaj është gjumash, zgjojeni pas 4 orëve për t’i dhënë gji. Fëmijë...

Që nga momenti i lindjes bebi mund ti hapi sytë pas 1 deri 20 minutash. Pra kontakti i parë i syve midis nënës dhe fëmijës i cili konsiderohet shumë i rëndësishëm në proçesin e lidhjes midis tyre ndodh mjaft herët. Gjatë 2-3 muajve të parë zhvillimi...

Në obstetrikë, termi “paraqitje” i referohet pjesës anatomike të fetusit, që gjendet më afër kanalit të lindjes. Ka disa lloje paraqitjesh të ndryshme fetale, por më të shpeshtat janë ajo cefalike dhe podalike.