menstruacione Tag

Cikli menstrual ka dy faza: folikulare dhe luteale. Dita e parë e menstruacioneve shënon fillimin e fazës folikulare. Gjatë kësaj faze, maturohet  veza në vezore. Më pas ndodh ovulimi, pra nga vezoret çlirohet veza e maturuar. Pas ovulimit fillon faza luteale. Nëse në fund të kësaj faze veza...

Vajzat këshillohen të bëjnë vizitën e parë gjinekologjike sa më herët. Ndonëse mamaja mund të insistojë që të jetë e pranishme gjatë vizitës  është mirë që biseda të jetë midis vajzës dhe mjekut. Mjeku mund të bëjë disa pyetje në lidhje me menstruacionet ose nëse jeni...

Për një grua është normale të ketë perioda të çrregullta vetëm kur ajo: - Sapo ka filluar të menstruojë (në pubertet) - Është në fillim të menopauzës. - E ka fëmijën në gji. - Është shtatzënë. Nëse nuk janë shkaqet natyrore të mësipërme shkaktarët e mosardhjes së menstrucioneve, atëhere kjo mungesë...