menstruacionet Tag

Kur jeni gjatë ciklit menstrual ndoshta nuk shqetësoheni shumë përsa i përket konsumimit të ushqimeve të shëndetshme, por nëse ka diçka që duhet ti kushtoni rëndësi është konsumimi i ujit. Dehidratimi ndodh kur trupi përdor apo humbet më shumë fluide sesa ka marrë. Simptomat kur trupi gjendet...

Endometrioza është një çrregullim në të cilin indi në pjesën e brendshme të uterusit rritet jashtë kavitetit uterin. Endometrioza zhvillohet në orvare, tubat e fallopit dhe tek indi që rrethon pelvisin. Ajo shoqërohet me këto simptoma: Dhimbja pelvike Menstruacione të dhimbshme Dhimbje gjatë marrdhënieve seksuale Dhimbje...

Ardhja e menstruacioneve përveçse tregon se nuk ka ndodhur një shtatzëni, ka një sërë përfitimesh në mirëqënien dhe shëndetin e gruas, për shëmbull: Jep informacione rreth shëndetit të përgjithshëm të organizmit. Probleme të metabolizmit, tiroides apo kockave mund të zbulohen ngaqë ato shoqërohen edhe me...

Endometri është shtresa e mitrës që bije në kontakt të drejtpërdrejtë me vezën e fekonduar. Shtresa funksjonale e endometrit çdo cikël menstrual formohet nga e para nën ndikimin e hormonit estrogjen.

Termi “perioda” (kur ju referohet menstruacioneve) daton prej vitit 1822 dhe do të thotë “interval kohe” ose cikël i përsëritur ngjarjesh. A e dinit se: -Perioda e parë e një vajze quhet menarke. -12 vjeç është mosha mesatare që një vajze i vijnë periodat. -Një grua humb rreth 35...

Gjatë çdo cikli menstrual të një gruaje në moshë riprodhuese, një vezë maturohet dhe lë vezoren, pra ovulon. Jetëgjatësia e vezës është maksimumi 24 orë. Në qoftë se gjatë këtyre 24 orëve veza takon spermën ndodh shtatzënia. Në të kundërt veza shpërbëhet në tubin e Falopit...