ndjekjeshatzënie Tag

Dhimbjet e kurrizit në shtatzëni shkaktohen nga: Veprmimi i hormoneve. Këto hormone bëjnë që  artikulacionet dhe ligamentet të zbuten, duke i bërë indet më elastikë, në mënyrë që të kalojë fetusi në kanalin e lindjes. Rritja e mitrës. Rritja e mitrës detyron shtyllën kurrizore të marrë...

Në qoftë se një çift është duke planifikuar një shtatzëni dhe partneri mashkull është duhanpirës është mirë të ketë parasysh disa fakte: Përveç nikotinës që është në vetvete toksike për spermën, cigaret përmbajnë dhe metale mjaft toksike si Kadmium dhe Plumb.

Konsulenca gjenetike këshillohet në rastet kur:- Gruaja i ka kaluar të 35-at.- Njëri ose të dy prindërit janë mbartës të një sëmundjeje gjenetike, ose kanë në familje një të afërm me sëmundje të trashëgueshme.- Në shtatzënitë e mëparshme nëna ka lindur fëmijë me patologji kongjenitale...

Noti është aktiviteti më perfekt që mund të zhvillojë shtatzëna dhe pishinat janë një vend i sigurt për këtë. Nivelet e klorit në pishina janë të tilla që të eliminojnë bakteret e dëmshme për njeriun. Në dozat që përdoret në këtë rast, klori nuk shfaq rrezik...