ndryshimehormonale Tag

Lëkura dhe skalpi i përgjigjen ndryshimeve hormonale që ndodhin gjatë ciklit menstrual. Shumica e ndryshimeve mund të shoqërohen me rritjen e prodhimit të yndyrës nga gjendrat sebace (yndyrore) meqënëse yndyra dhe folikuli i flokut dalin nga të njëjtat pore në lëkurë. Prodhimi i sebumit ndikohet nga...

Në disa raste partneri i shtatzënës fillon të përjetojë simptoma ose të ketë sjellje të njëjta me ato të nënës së ardhshme. Aftësia për të kuptuar partneren dhe për ta vendosur veten në vendin e saj si dhe stresi për çështjet financiare dhe shëndetsore ndërthuren së...

Gjatë shtatzënisë sistemi hormonal i gruas pëson mjaft ndryshime. Disa hormone rriten shumë, të tjerë prodhohen për herë të parë. Hormonet shërbejnë për të ndihmuar ecurinë normale të shtatzënisë. Ndryshimet hormonale mund të shkaktojnë efekte anësore, por nga ana tjetër konfirmojnë që gjithshka po shkon mirë. Gonadotropina...