riprodhimiasistuar Tag

Një studim 38 vjeçar së fundmi ka publikuar se prej vitit 1970 numri i spermatozoidëve që prodhon mesatarisht një mashkull i shëndetshëm në popullatë vazhdon të bjerë në mënyrë domethënëse. Shkaktarë për këtë janë faktorët mjedisorë dhe socialë. Tek faktorët mjedisorë përfshihen përdorimi i laptopëve, plastika,...

Progresteroni është një hormon shumë i rëndësishëm gjatë ciklit menstrual, shtatzënisë dhe embriogjenezës. Progesteroni sekretohet në gjysmën e dytë të ciklit menstrual dhe përgatit mitrën për të pritur vezën e fekonduar. Në rastin kur fekondimi nuk ndodh, niveli i progesteronit bie shumë dhe ndodh ardhja e...

Kur bëhet fjalë për infertilitetin nuk ka dallime midis femrave dhe meshkujve, sepse secili seks ka problematikat specifike. Rreth 1/3 e rasteve të infertilitetit lidhen me faktorët mashkullorë, 1/3 me faktorë femërorë dhe 1/3 që ngelet me faktorë femërorë dhe mashkullorë së bashku, ose janë...

Vetëm një spermatozoid mund të penetrojë vezën e pjekur duke e fekonduar atë. Gjatë kalimit nëpërmjet  membranës së vezës, spermatozoidi humbet bishtin e tij. Më pas bërthamat e vezës dhe të spermatozoidit shkrihen me njëra-tjetrën dhe kështu fillon krijimi i embrionit të ri.