shqetësimenështatzëni Tag

Dhimbjet e kurrizit në shtatzëni shkaktohen nga: Veprmimi i hormoneve. Këto hormone bëjnë që  artikulacionet dhe ligamentet të zbuten, duke i bërë indet më elastikë, në mënyrë që të kalojë fetusi në kanalin e lindjes. Rritja e mitrës. Rritja e mitrës detyron shtyllën kurrizore të marrë...

Nausea e mëngjesit është një nga shqetësimet kryesore të tremujorit të parë të shtatzënisë. Megjithëse njihet si sëmundja e mëngjesit, të përzjerat dhe të vjellat, mund të zgjasin gjatë gjithë ditës.

Shtimi në peshë varet nga konstrukti fizik. Një rritje midis 8-12 kg quhet normale. Ka një variacion të gjërë individual, që lidhet edhe me peshën e gruas para shtatzënisë. Në shtatzëninë binjake, shtesa mund të jetë deri në 15 kg.