shtatzënia Tag

Teknika e FIV-ET është përdorur për herë të parë në  Angli në vitin 1978 si një mundësi për të zgjidhur problemin e inferilitetit me origjine tubare. Gjatë FIV-ET veza merret jashtë trupit të gruas nëpërmjet aspirimit dhe bashkohet me spermatozoidët e bashkëshortit në kushte laboratorike dhe...

Edukimi prenatal është një pikë mjaft e rëndësishme në mbështetje për një shtatzëni të suksesshme.⠀ ⠀ Ky edukim është një domsodoshmëri në jetën e një gruaje shtatzënë duke ndihmuar në:⠀ ⠀ • Ruajtjen e një stili të shëndetshëm jetese. ⠀ ⠀ • Menaxhimin e situatave stresuese.⠀ ⠀ • Ndjekjen e dietës së duhur...

Dita e madhe po afron dhe ju duhet të bëni të gjitha përgatitjet e nevojshme për të pritur ardhjen e bebit. Të qenurit gati për maternitet, me të gjitha gjërat që duhen për vete dhe për bebin, do të të ndihmojë të qëndrosh e qetë. Në të do të marrësh të gjitha gjërat e nevojshme si këmishë nate, bluza të gjera, peshqirë, kapse flokesh, çantën tënde të tualetit, kremrat, peceta higjenike, të brendëshmet,sytjena për ushqyerjen me gji, si dhe më kryesoret, rrobat e bebit të cilat duhet të jenë të rehatshme dhe...

Ndotja e ajrit ka efekte po aq të dëmshme sa dhe duhanpirja.⠀ ⠀ Disa nga efektet e padëshiruara mundet të jenë  lindja premature, lindja e bebit me peshë nën normë dhe në raste të rralla mundet të çojë deri në abort.⠀ ⠀ Sipas Organizatës Botërore të Shëndetit, 2 bilion fëmijë janë të ekspozuar ndaj ndotjes së ajrit dhe jetojnë në një ambjent 6 herë me të...

1- Qëndro e hidratuar.⠀ Uji mbush çdo qelizë të trupit tonë. Nëse nuk pini ujë mjaftueshëm qelizat do të dehidratohen duke formuar strijat.⠀ ⠀ 2-Vaji i peshkut.⠀ Omega 3 i ndodhur në vajin e peshkut ndihmon në rigjenerimin e lëkures suaj. Ai mban qelizat ehidratuara dhe ndihmon në largimin e toksinave të tepërta.⠀ ⠀ 3-Shmang ujin shumë të nxehtë.⠀ ⠀ Uji i...

1.Gjatë tremujorit të dytë dhe të tretë, mundet të flini nga të dyja anët, por ana e majtë preferohet si për ju dhe bebin tuaj.⠀ ⠀ 2.Fjetja në anën e majtë siguron furnizimin e duhur me gjak dhe nutrientë tek placenta (më pak presion tek vena cava) si dhe stimulon funksionimin e duhur të veshkave e cila lejon si rrjedhojë më pak fryrje tek këmbët, kyçet dhe duart tuaja. ⠀ 3.Fjetja me kurriz vështirëson frymëmarrjen duke e bërë gjumin disi të vështirë.⠀ ⠀ 4.Mundet të siguroni jastëk tëposatçëm për të mbajtur njëpozicion të rehatshëm gjatëfjetjes.⠀ ⠀ 5.Sygjerohet veshja e rrobave të gjëra prej pambuku.⠀...

Shumë gra gjatë shtatzanisë kanë dëshira për ushqime apo kombinime të ndryshme të cilat mundet edhe të jenë disi të çuditshme. Disa prej tyre:� Nevoja për salcë pikante në të gjitha ushqimet. Për shëmbull në purenë e patateve, pica, sallatë, etj… Nepsi për djathë dhe lëng frutash të...

⠀Ekipi i klinikës tonë do t’ju sqarojë me kompetencë për çdo pyetje apo paqartësi që keni dhe do t’ju ofrojë një mbështetje profesionale për çdo nevojë tuajën, në mënyrë që shtatzënia juaj të kalojë sa më mirë të jetë e mundur.⠀ ⠀ Në këtë kuadër Klinika ofron:⠀ ⠀ -Ndjekje...

A mund të ushtrohet gjatë nëntë muajve të shtatëzanisë?⠀ ⠀ Ushtrimet joga për shtatzënat janë kombinime të ushtrimeve për forcim të trupit. Në këtë mënyrë rritet fuqia dhe qëndrueshmëria, prandaj ky është një ushtrim i përkryer i cili ju pregatit për nevoja fizike, emocionale dhe mendore të...