stresi Tag

Ndonjëherë mund të përjetoni gjakderdhje ndërmjet periodave, përshembull gjatë ovulimit. Ndryshe nga menstruacionet, gjakderdhja është e çrregullt, mund të zgjasë për  disa ditë dhe me ngjyrë kafe. Gjakderdhja mund të shkaktohet nga: -Ndryshimet hormonale si pasojë e ndërprerjes së kontraceptivëve -Infeksione të sistemit riprodhues -Tharje vaginale -Sëmundje gjinekologjike -Ndryshime të dukshme...

Stresi prenatal i vazhdueshëm mund të ketë efekte thelbësore në shtatzëni, shëndetin e nënës dhe zhvillimin e fëmijës.  Nëse nëna shtatzënë ndjehet e stresuar për një kohë të gjatë, ekziston rreziku që fëmija të zhvillojë sëmundje  të cilat i ndikojnë në cilësinë e jetes si...

Kur ekspozohet ndaj rrezikut, trupi reagon në mënyrë të menjëhershme duke çliruar hormone si kortizoli dhe adrenalina.  Ato janë përgjegjës për rritjen e rrahjeve të zemrës, presionin e gjakut, qarkullimin e gjakut në muskuj për një reagim në varësi të situatës. Kortizoli  prodhohet prej progesteronit që...

Në disa raste partneri i shtatzënës fillon të përjetojë simptoma ose të ketë sjellje të njëjta me ato të nënës së ardhshme. Aftësia për të kuptuar partneren dhe për ta vendosur veten në vendin e saj si dhe stresi për çështjet financiare dhe shëndetsore ndërthuren së...