ushqiminështatzëni Tag

Gjatë shtatzënisë  duhet të konsumohen më shumë proteina dhe një sasi më e lartë e kalçiumit për të përmbushur edhe nevojat e fetusit në rritje. Qumshti dhe nënproduktet e tij: - Përmbajnë proteina esenciale të cilat merren vetëm nëpërmjet ushqimit si  për shëmbull, kaseina. - Janë burimi më...

Veza konsiderohet si një superushqim, duke qënë se përmban nga pak të thuajse çdo nutrienti që i nevojitet një organizmi të shëndetshëm. Më saktësisht një vezë përmban 11 nutrientë të domosdoshëm gjatë shtatzënisë dhe është burimi më i mirë për marrjen e vitaminës kolinë. Marrja e...

Studime të fundit tregojnë se konsumimi i rregullt i çokollatës gjatë shtatzënisë mbron nënat nga rreziku i preeklampsisë dhe hipertensionit të shtatzënisë. Këshillohet veçanërisht çokollata e zezë, por kujdes të mos teprohet me sasinë....