vizita Tag

Kur një çift ka vështiësi për të konceptuar një shtatzëni, ka rreth 40% mundësi që problemi të jetë tek mashkulli. Ai mund të: Prodhojë një numër shumë të ulët spermatozoidësh Ketë probleme me morfologjinë Ketë një bllokim në traktin riprodhues, duke mos lejuar spermatozoidët të...

Shumë gra gjatë shtatzënisë tregohen të kujdesshme me përdorimin e kafeinës, alkoolit, nikotinës dhe medikamenteve të panevojshme. Shumë pak prej tyre i kushtojnë rëndësi çajrave. Disa nga këta çajra mund të kenë efekte të ngjashme të padëshirueshme me kafeinën, alkoolin apo medikamentet. Disa çajra mund ti përdorni në...

Ekografia gjinekologjike është një ekzaminim diagnostik që ndihmon në vizualizimin e imazhit të organeve si mitra, vezoret, tubat e fallopit. Ekografia gjinekologjike mund të jetë ekografi abdominale ose transvaginale. Tipi i ekos së përdorur varet nga shqetësimet e gruas dhe nga nevoja për të përdorur secilën...

Kurimi i infertilitetit vjen pas vendosjes së diagnozës së saktë. Qëllimi kryesor është gjetja e shkakut dhe mënyrave se si mund të trajtohet infertiliteti duke u bazuar mbi historinë dhe problematikat e çiftit. Ndjekja e çiftit për shkak të infertilitetit konsiston në disa takime të cilat...

Inseminimi Intra Uterin (IIU) është një procedurë për trajtimin e infertilitetit në çift. Materiali seminal i partnerit përpunohet në laborator për të veçuar spermatozoidët më aktiv dhe me morfologji normale për të rritur shanset e një shtatzënie. Më pas, materiali seminal nëpërmjet një kateteri të hollë...

Kolposkopia është teknika që përdoret për të vërejtur praninë e qelizave kanceroze në qafën e mitrës, vaginë apo në vulvë. Një instrument i quajtur kolposkop paraqet një pamje të zmadhuar të indit në cerviks, vaginë apo në vulvë. Gjatë kolposkopisë, mjeku mund të kryejë biopsinë e qelizave jonormale dhe të vendoset diagnoza e indit të marrë. Kolposkopia mund të përdoret për të diagnostikuar: - Lythat gjenitale - Inflamacioni i qafës së mitrës - Ndryshimet prekanceroze në indet e qafës së mitrës - Ndryshimet  prekanceroze në indin e vaginës - Ndryshimet prekanceroze të vulvës Kolposkopia është një procedurë e sigurt që mbart shumë pak rreziqe. Këtë ekzaminim mund ta kryeni pranë klinikës tonë, për më tepër informacione kontaktoni në numrat tel. +355 4 222 36 32  dhe cel. +355 67 27 33 333.    ...

LEEP (loop electrosurgical excision procedure) përdoret për të larguar nga cerviksi qelizat jonormale apo prekanceroze me anë të një ansë e cila luan rolin e bisturisë elektrokirurgjikale. Mjeku e rekomandon këtë procedurë kur vëren ndryshime në qafën e mitrës gjatë kolposkopise apo kur rezultatet e Pap...

Hormoni luteinizues luan një rol të rëndësishëm në funksionin dhe zhvillimin seksual. Vlerat e hormonit luteinizues tek fëmijët janë të ulta dhe fillojnë të rriten në pubertet. Tek gratë LH kontrollon ciklin menstrual, nxit clirimin e vezës nga vezorja pra ovulacionin. Tek burrat, çlirimi i LH nga...

Në rastet e dhimbjeve abdominale ose parehatisë mund të mendohet për praninë e kisteve orvariale. Këto “xhepa” të mbushur me likuid ose me inde janë të shpeshta tek gratë. Jo të gjitha kistet ovariale janë të rrezikshme. Tipet e kisteve janë: -Folikulare: janë më të shpeshta dhe...

Histeroskopia është proçedura që shërben për ekzaminimin e kavitetit uterin, tubat e falopit dhe kanalin e qafës së mitrës. Kjo proçedurë realizohet me anë të histeroskopit i cili është i pajisur me kamera për të përftuar pamjen e mureve të mitrës dhe imazhe të cilat lejojnë...