vizitagjinekologjike Tag

Çdo shtatzëni është e ndryshme dhe nuk ka asnjë mënyrë për të parashikuar se si do të jetë shtatzënia e ardhshme. Gjithsesi nëse gjatë shtatzënisë të parë ka patur ndërlikime të tilla si lindja e parakohshme, presioni i lartë i gjakut, preeklampsia, diabeti gjestacional, kufizimi i...

Kafka e fëmijës së palindur është e përbërë nga kocka të ndara të cilat ende nuk janë të lidhura tërësisht me njëra tjetrën. Kjo gjë bën që gjatë kalimit në kanalin e lindjes, koka e fëmijës të pësojë shtypje duke bërë që kafka e tij të...

Inseminimi Intra Uterin (IIU) është një procedurë për trajtimin e infertilitetit në çift. IIU kryhet në rastet e: - Infertilitetit mashkullor - Infertilitet të pashpjeguar - Çrregullimeve të ovulacionit - Endometriozës së lehtë ´ IIU mund të përsëritet deri në tre herë për të arritur rezultatin e dëshiruar. Kjo procedurë është e...

Qafa e mitrës është pjesa cilindrike që lidh mitrën me vaginën. Para shtatzënisë, qafa e mitrës është e gjatë rreth 3-5 centimetra dhe gjatë shtatzënisë shkurtohet, bëhet më e butë për të bërë të mundur lindjen. Disa gra kanë qafën e mitrës më të shkurtër. Kur është...

Po. Ushqimet pikante nuk e dëmtojnë՞fetusin, por ato mund t’ju bëjnë juve të ndjeheni jo mirë. Gjatë shtatzënisë shumë gra vuajnë nga djegia e stomakut dhe ushqimet pikante mund ta përkeqësojnë atë. Djegiet janë të zakonshme sidomos gjatë tremujorit të fundit kur bebi është i rritur dhe madhësia...

Zgjedhja e mjekut dhe e strukturës pranë së cilës do të kryhet ndjekja e shtatzënisë është mjaft e rëndësishme për çiftin. Pranë klinikës tonë do të gjeni jo vetëm profesionalizëm por edhe mbështetje në një nga rrugëtimet më të bukura të jetës, atë drejt prindërimit. Për më...

Sistemi imunitar pëson ndryshime gjatë shtatzënisë. Këto ndryshime kontribuojnë në vazhdimin e shtatzënisë dhe mendohet se shkaktohen nga luhatjet hormonale që ndodhin tek gratë shtatzëna. Sistemi imunitar i nënës duhet të rregullohet në mënyrë që të mos e refuzojë foshnjën. Kjo arrihet duke ndryshuar aktivitetin e qelizave...

Zakonisht dhimbjet e para të këmbëve fillojnë të shfaqen në trimestrin e dytë të shtatzënisë. Kjo ndodh për shkak të peshës e cila fillon të shtohet dhe presionit të mitrës e cila është në zgjerim të vazhdueshëm dhe ngadalëson kthimin e gjakut nga këmbët në zemër. Ju mund...

Kur nëna merr shumë peshë gjatë shtatzënisë mund të vendosë në rrezik shëndetin e saj dhe të bebit. Shtimi i madh në peshë, mbi 12 kg për shembull, ndikon në presionin e gjakut, në rritjen e rrezikut të lindjes së parakohshme, diabetit gestional dhe lindjes çezariane. Pesha...

Ka disa faktorë që kontribuojnë në ndryshimin e humorit tek gratë shtatzëna, një prej tyre është një rritje e papritur e hormoneve si estrogjeni dhe progesteroni. Estrogjeni aktivizon rajonin e trurit që nxit ankth, nervozizëm dhe depresion. Progesteroni, nga ana tjetër, është një hormon që ndihmon...