Të përzierat në shtatzëni

Të përzierat në shtatzëni

Shumë gra shtatzëna kanë të përziera sidomos gjatë trimestrit të parë por disa të tjera përgjatë gjithë shtatzënisë.

Disa opsione për të menaxhuar të përzierat:

-Të shmangen ushqimet që përkeqësojnë të përzierat
– Të merren ushqimet në sasi të vogël dhe shpesh
– Midis vakteve të pihen lëngje në sasi të vogla dhe të shpeshta
– Te shmangen dhomat e tejmbushura, aromat e forta (parfume, kafe, ushqime, duhani)
– Të shmanget i nxehti apo lagështira e madhe
– Të mos kryhen ushtrime fizike të tepërta
– Të mos konsumohen ushqimet e ëmbla, pikante apo me përmbajtje të rritur yndyrnash.

– Pas konsumit të ushqimeve sygjerohet të mos shtriheni më parë se 30 min dhe të shmanget ndryshimi i menjëhershëm i pozicionit