TEMPERATURAT E LARTA GJATË SHTATZËNISË

TEMPERATURAT E LARTA GJATË SHTATZËNISË

Gjatë shatzënisë ka të ngjarë të ndjeni më shumë të nxehtin në ambjentin që ju rrethon.  Kjo nxehtësi perceptohet më shumë për  shkak të ndryshimeve hormonale dhe rritjes së furnizimit me gjak. Gjithashtu ka të ngjarë që gruaja shtatzënë të djersijë më shumë prej funksionit të termorregullimit që ka trupi.

Prandaj këshillohet:

-Të vishni rroba të lirshme, të përbëra nga fibra natyrale siç është pambuku

-Të mbani dhomën të freskët

-Të freskoheni herë pas here për të ulur temperaturën e trupit.