Toksinat në shtatzëni

Toksinat në shtatzëni

Sasi të larta të lëndëve toksike mund të jenë të rrezikshme për fetusin gjatë një shtatzënie.

Disa këshilla për të ulur përdorimin e lëndëve me përmbajtje toksike:

  • Shmangni përdorimin e aromave sintetike 
  • Zgjidhni produktet e kujdesit personal dhe shtëpiak  me sa më pak kimikate  dhe përdorni doreza kur pastroni shtëpinë
  • Anashkaloni disa shërbime bukurie të cilat kanë përmbajtje me ndikim në zhvillimin e fetusit siç është lyerja e flokëve
  • Për një pastrim sa më natyral ju mund të zëvendësoni detergjentët  me një përzierje aspak toksike siç është  uji dhe uthulla.