trupi gjate menopauses

trupi gjate menopauses

Pasi të keni kaluar plot 12 muaj pa cikël menstrual, ju keni hyrë zyrtarisht në menopauzë.

Mesatarisht, kjo ndodh rreth moshës 50 vjeç. Mosha e një gruaje në menopauzë mendohet të jetë e lidhur me gjenetikën, megjithëse historia mjekësore dhe faktorë të tillë si pirja e duhanit ose ekspozimi ndaj rrezatimit mund të kontribojnë gjithashtu.

Gjatë menopauzës, ju mund të përjetoni simptoma të ngjashme me ato të perimenopauzë.

Simptomat kryesisht përfshijnë:
-Ndryshimet në libido
-Dhimbje koke
-Renia e flokëve
-Luhatje peshe-Dhimbje kyçesh