udhetimet me avion gjate shtatzenise

udhetimet me avion gjate shtatzenise

Jeni shtatzënë dhe nuk jeni të sigurta nëse mund të udhëtoni ose jo? Nëse keni një shtatzëni normale dhe të shëndetshme, mund të jetë e sigurt të udhëtoni me avion gjatë pjesës më të madhe të saj.

Gjatë trimestrit të dytë – javët 14 deri 27 – mund të jetë një kohë e përsosur për të fluturuar, për arsye sepse pasi të keni kaluar tremujorin e parë, përzierjet e mëngjesit nuk do të shfaqen më dhe do të jeni më energjike.
Por, këshillohet të mos fluturoni pas javës së 36-të së shtatzënisë .

Sidoqoftë, diskutoni planet tuaja të udhëtimit me mjekun përpara se të rezervoni fluturimin.