Udhëtimet me avion gjatë shtatzënisë

Udhëtimet me avion gjatë shtatzënisë

Nëse keni një shtatzëni normale dhe të shëndetshme, mund të jetë e sigurt të udhëtoni me avion gjatë pjesës më të madhe të saj.
Sidoqoftë, diskutoni planet tuaja të udhëtimit me mjekun tuaj përpara se të rezervoni fluturimin.
Gjatë trimestrit të dytë – javët 14 deri 27 – mund të jetë një kohë e përsosur për të fluturuar, për arsye sepse pasi të keni kaluar tremujorin e parë, përzierjet e mëngjesit nuk do të shfaqen më, niveli i energjisë suaj do të jetë më i lartë dhe shanset e abortit do të jenë të ulëta.
Por, këshillohet të mos fluturoni pas javës së 36 së shtatzënisë .