Uji, verë dhe shtatzënë

Uji, verë dhe shtatzënë

Gjatë shtatzënisë vëllimi i gjakut rritet deri në 1.5 litër, prandaj është e rëndësishme që të jeni të hidratuara. Simptoma të një dehidratimi të lehtë përfshijnë dhimbje koke, ankth apo lodhje. Marrja e ujit ndihmon gjithashtu në kapsllëk dhe në reduktimin e infeksioneve urinare që janë kaq të zakonshme në shtatzëni.

Rekomandohet rreth 2 litër ujë në ditë. Shtatzëna duhet të ketë gjithmonë një shishë ujë me vete. Mos e neglizhoni asnjëherë ndjesinë e etjes, sidomos tani në stinën e verës.