Ureaplazma

Ureaplazma

Afërsisht 80% e grave të shëndetshme kanë Ureaplasma spp. në sekrecionet vaginale. Prevalenca rritet me shtimin e aktivitetit seksual.
Ureaplazma e patrajtuar çon në:

– Parehati kronike
– Sëmundjen e pelvisit të inflamuar
– Komplikacione gjatë shtatzënisë

Infeksioni i ureaplazmës vjen nga prishja e balancës mes atyre që quhen baktere të mira (Lactobacilli, Acidophilli) dhe atyre jo të mira siç është Ureaplazma.
Disa nga shenjat e infeksionit janë ndjesia e djegies pas marrdhënieve seksuale apo gjatë urinimit, sekrecione në ngjyrë jeshile dhe aromë e pakëndshme.

Ureaplazma nuk mund të ndalohet në mënyrë kategorike por mund të trajtohet. Çelësi është mbajtja e një flore vaginale të shëndetshme, konsumimi i probiotikëve dhe shmangia e dusheve të shpeshta vaginal.