Si duhet të ushqehemi pas lindjes?

Si duhet të ushqehemi pas lindjes?

Pasi nëna e re vjen në shtëpi ajo duhet të kujdeset për mënyrën e ushqyerjes në mënyrë që të grumbullojë energji për netët pa gjumë, rikuperimin fizik dhe ushqyerjen me gji.

Duhet të konsumohet sa më shumë ujë, qumësht dhe lëngje frutash. Ushqimet me vlera të larta proteinike si djathi, kosi, mishi, peshku dhe bishtajoret janë shumë të këshullueshme.