Verë – diell, not dhe infeksione mykotike…

Verë – diell, not dhe infeksione mykotike…

Disa arsye pse gjatë muajve të nxehtë jeni më të predispozuara ndaj infeksioneve mykotike:

1.Mbajtja veshur gjatë e kostumit të banjës të lagur.Lagështia krijon kushte ideale për zhvillimin e mykut.

2.Veshja e rrobave të ngushta apo me materiale sintetike.Ato pengojnë largimin e nxehtësisë dhe nxisin djersitjen duke krijuar mjedisin ideal për mykun.

3.Dieta ushqimore e pasur me sheqer të rafinuar.Merren nga ëmbëlsirat dhe koktejlet që nuk kursehen gjatë pushimeve dhe shkaktojnë rritje të niveleve të sheqerit në gjak duke sjellë zhvillimin e mëtejshëm të infeksionit dhe uljen e sistemit imunitar.

  1. Stresi.Ironikisht bashkë me pushimet vera sjell dhe përpjekjet për të plotësuar afate në punë, sezon provimesh, përgatitje dhe organizim pushimesh. Gjithë këto shkaktojnë stres i cili gjithashtu e ul sistemin imunitar.