Vija e erret, cfare eshte dhe perse shfaqet⠀

Vija e erret, cfare eshte dhe perse shfaqet⠀

Është rreth 1 cm e gjerë dhe zhvillohet nga zona pubike drejt kërthizës, në disa raste edhe më lart. Kjo vijë e errët shfaqet në lëkurë për shkak të rritjes së melaninës, gjë e cila ndodh si pasojë e rritjes së nivelit të hormoneve gjatë shtatzanisë, në veçanti të estrogjenit.⠀

Në të vërtetë kjo vijë nuk është asgjë tjetër përveçse hiperpigmentimi i “linea alba”, e cila është një strukturë e pozicionuar në qendër të pjesës abdominale të gruas.⠀