Vulvovaginitis

Vulvovaginitis

Vulvovaginitis quhet inflamacioni ose infeksioni i vulvës dhe vaginës.

Kjo është një gjendje që prek gratë dhe vajzat e çdo moshe.

Ka disa shkaktar që çojnë në inflamacionin në zonën e vaginës. Ata më të shpeshtë janë:

– Bakteret siç janë Gardnarella, Streptococcus, Staphylococcus
– Candida albicans
– Parazitët
– Human papillomavirus (HPV).
– Infeksionet seksualisht të transmetueshme psh Klamidia, Gonohrrea
– Nivelet e ulta të estrogjenit
– Ekspozimi ndaj agjentëve kimik dhe alergjenteve

siç janë parabenet, sodium sulofatet të cilat gjenden në larësit vaginal.