Zinku gjatë shtatzënisë

Zinku gjatë shtatzënisë

Marrja e zinkut gjatë shtatzënisë është e rëndësishme për shëndetin e fëmijës suaj dhe për shëndetin tuaj. Ky mineral thelbësor ndihmon në mbështetjen e sistemit tuaj imunitar, ruajtjen e ndjenjës së shijes dhe nuhatjes dhe shërimin e plagëve. Gratë shtatzëna të moshës 19 vjeç e lart kanë nevojë për 11 miligramë (mg) zink në ditë. Ushqimet që përmbajnë zink përfshijnë mishin e kuq, butak, shpendët, mishin e derrit, produktet e qumështit, drithërat e fortifikuara, fasulet dhe arrat. Fëmija juaj ka nevojë për zink për rritjen e qelizave dhe për prodhimin dhe funksionimin e ADN-së – materiali gjenetik i trupit. Zinku është gjithashtu i përfshirë në prodhimin e energjisë dhe është thelbësor për zhvillimin e trurit.